WRC: Hatalmas bukást úszott meg Kris Meeke

Hatalmas szerencse, hogy különösebb baj nélkül szállt ki ebből az autóból Kris Meeke és Paul Nagle – a futamot egyébként továbbra is a belga Thierry Neuville vezeti.

Már a péntek sem volt piskóta a Portugáli Ralin, de szombaton sem lett egyszerűbb a helyzet a mezőny számára – továbbra is borzalmasan sziklás pályákon kellett “túlélőversenyt” teljesíteniük és nem túlzás azt állítani, hogy az fog igazán sok pontot szerezni, aki nem siet nagyon. Ezt sajnos Kris Meeke is megtanulta, a Citroen brit versenyzője ugyanis hatalmasat bukott, egy balos kanyarban zúgott be a fák közé és konkrétan rommá törte az autóját – szerencsére (és hihetetlen módon) komolyabb sérülés nélkül szálltak ki navigátorával és bár kürházba szállították őket, már távozhattak is.

A futamot továbbra is Thierry Neuville vezeti, de mögötte mindenki elégedett lehet, aki még versenyben van – a második Elfyn Evans és a harmadik Dani Sordo is különösebb kaland nélkül jutott el idáig, igaz, csak 17 másodperc van köztük, vasárnap még egymásnak feszülhetnek, ha kockáztatni akarnak. Mögöttuk ráadásul borzasztó közel van a két finn, Teemu Suninen alig öt másodperccel követi Sordót és Esapekka Lappi is csak bő tízre van honfitársától, egy-egy hiba esetén itt még bármi történhet – hosszú lesz a vasárnap, öt gyorsasági kell majd teljesítenie a mezőnynek, igaz, maguk a pályák viszonylag rövidnek számítanak.

Jól jelzi a futam nehézségét, hogy a nyolcadik helyen áll a WRC2-es kategóriát vezető Pontus Tidemand, mert a WRC-k már elfogytak…

A Portugál Rali állása a pénteki nap után:

1. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC
2. Elfyn Evans Ford Fiesta WRC +39,8
3. Dani Sordo Hyundai i20 WRC +57,2
4. Teemu Suninen Ford Fiesta WRC +1:01,9
5. Esapekka Lappi Toyota Yaris WRC +1:13,0

Related posts